Nieuwe website of je bestaande website optimaliseren?

Stephan de Graaf
Stephan de Graaf

Marketing Strateeg bij en eigenaar van Pixelfarm. Dagelijks bezig met digital marketing, innovatie en nieuwe vormen van interactie.

⏰ 23 maart 2015

CMS Webdesign Webdevelopment Websites Zoekmachine optimalisatie

Een nieuwe website (laten) ontwikkelen kost veel tijd en geld. Het is daarom verstandig om jezelf af te vragen of een nieuwe website wel de oplossing is of dat je niet beter je bestaande website kan laten optimaliseren.

De gemiddelde levensduur van een website is ongeveer 5 á 6 jaar. Maar met de snelheid van de huidige ontwikkelingen en technologie kan een website die 3 jaar geleden is gebouwd alweer achterhaald zijn.

3 redenen om voor een nieuwe website te kiezen:

Verouderde techniek – is het CMS nog up to date? Werkt je website optimaal op mobiele apparaten? Is de website nog schaalbaar genoeg? Werk je met systemen en platformen die niet geïntegreerd kunnen worden in je nieuwe website?

Visueel niet meer van deze tijd – een website die 5 jaar geleden nog de laatste trends volgde is nu alweer sterk verouderd. Daarnaast zijn bezoekers de laatste jaren veel meer visueel ingesteld wat het uiterlijk en de beleving van een website heel erg belangrijk maken.

Content en inhoud – Zijn de teksten en fotografie nog up-to-date en vertellen deze het verhaal van jouw merk of organisatie? Content marketing zoals blogging is tegenwoordig een goede manier om je SEO positie te versterken. Ondersteund je huidige website dit?

Als je huidige website op één van deze onderdelen tekort schiet kan het lonen om je huidige website te optimaliseren. Als jouw website op 2 of zelfs 3 van deze onderdelen tekort schiet kun je beter je gehele website vervangen.

Bottom line, vraag jezelf af wat meer tijd en geld kost. Het optimaliseren van je huidige website of het opnieuw laten ontwikkelen? En als je dan toe bent aan een nieuwe website lees dan ook eens dit artikel over hoe het proces van een nieuwe website laten ontwikkelen in zijn werk gaat.

Als bonus een lijst met 10 stellingen. Als je meer dan 3 keer een vraag met ‘nee’ beantwoord neem dan eens contact op 🙂

  1. De teksten van mijn website zijn op een iPhone of andere smartphone goed leesbaar.
  2. Mijn website is helemaal van deze tijd!
  3. Het aantal bezoekers van mijn website neemt alleen maar toe.
  4. Ik ben goed vindbaar op Google op de voor mij belangrijke zoekwoorden.
  5. Als ik op een iPad mijn website bezoek krijg ik een versie die goed werkt.
  6. Mijn website vertelt het verhaal van mijn organisatie.
  7. Mijn website draagt concreet bij aan mijn omzet.
  8. Mijn website ziet er fris en modern uit.
  9. Ik vul mijn website regelmatig aan met nieuwe teksten, foto’s en andere content.
  10. Mijn website is responsive, SEO geoptimaliseerd en biedt ruimte voor content marketing.

Wil je meer lezen over hoe Pixelfarm websites ontwikkeld? Lees dan hier verder.