WhatsApp Business komt naar Nederland!

Stephan de Graaf • Pixelfarm
Stephan de Graaf
Marketing Strateeg bij Pixelfarm. Dagelijks bezig met digitale marketing en nieuwe vormen van interactie. #inspiratie #passie #pragmatisch

Binnen enkele weken kan de zakelijke markt gaan starten met WhatsApp Business!

-UPDATE 31 JANUARI-

WhatsApp Business is officieel in Nederland uitgerold. Je kunt de app nu downloaden in Google Play Store. iOS is nog niet beschikbaar, maar dit zal naar verwachting niet lang duren! 

Het is je vast niet ontgaan dat KLM in september 2017 als eerst gestart is met een pilot van WhatsApp Business. Als je als gebruiker KLM toestemming geeft via je online profiel, kun je instapkaarten, vluchtwijzigingen en nadere informatie tegenwoordig via WhatsApp verwachten.

Begin dit jaar is de zakelijke dienst uitgerold naar diverse landen. Binnen enkele weken volgt de rest van de wereld. Op dit moment is WhatsApp Business alleen beschikbaar als Android app, maar uiteraard zal de iOS versie snel volgen.

WhatsApp Business in een laagdrempelige manier om in contact te blijven met (potentiële) klanten. Mensen krijgen het gevoel sneller geholpen te worden via WhatsApp dan bijvoorbeeld via e-mail. De vraag of klacht kan sneller opgepakt en verwerkt worden, doordat mensen informatie in de vorm van een foto, video, locatie of geluidsbericht kunnen doorsturen.

Wat zijn de voordelen voor de zakelijke markt?

  • Je kunt met meerdere collega’s via hetzelfde account werken. Bij de normale WhatsApp dienst kun je maar met 1 persoon tegelijk op 1 telefoonnummer;
  • Je kunt een account aanmaken met een vast telefoonnummer, je hoeft hier dus niet speciaal een 06 nummer voor aan te schaffen;
  • Je kunt berichten verzenden en ontvangen op je computer.
  • Je krijgt een bedrijfsprofiel, voorzien van een website, e-mailadres en informatie zoals bijvoorbeeld openingstijden. WhatsApp zal deze gegevens verifiëren waardoor het account kan worden voorzien van een groen vinkje achter de bedrijfsnaam.
  • Je kunt automatische berichten inplannen. Bijvoorbeeld een welkomsbericht, afwezigheidsbericht of antwoord op veelgestelde vragen.

Voor de gebruiker verandert er niets, mensen hoeven geen aparte app te downloaden om in contact te komen met bedrijven. De communicatie verloopt gewoon via WhatsApp.

WhatsApp voor gebruikers is en blijft een gratis app. Voor WhatsApp Business zullen de grotere bedrijven moeten gaan betalen (hoera voor ZZP-ers en MKB), hoeveel dit zal zijn is nog niet bekend. Hiermee krijgt WhatsApp toch een verdienmodel en hoeven zij gebruikers niet lastig te vallen met bijvoorbeeld advertenties.

Binnenkort bij Pixelfarm: Ontvang Social Updates via WhatsApp. Je kunt je gratis inschrijven en dan blijf je automatisch via WhatsApp op de hoogte van alle social media nieuwtjes. Easy! Heb je vragen? Dan kun je direct reageren. So stay tuned!

Stephan de Graaf • Pixelfarm
Stephan de Graaf
Marketing Strateeg bij Pixelfarm. Dagelijks bezig met digitale marketing en nieuwe vormen van interactie. #inspiratie #passie #pragmatisch
Misschien vind je dit ook interessant?   #blog
BLOG / food for thought • Pixelfarm
BLOG / food for thought
Hoe 2018 me geleerd heeft een betere ondernemer, maar vooral vrolijker :) mens, te worden
BLOG / Content Marketing • Pixelfarm
BLOG / Content Marketing
Succesvolle content marketing? Gebruik deze content tactiek!
BLOG / Data & analytics • Pixelfarm
BLOG / Data & analytics
Google Analytics data filteren en segmenteren: haal meer uit je analyse!

Putting our money where our mouth is #Online Marketing