Social media adverteren en campagnes

Pixelfarm creëert social media campagnes met impact

Social media adverteren is hot! Met name Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter zijn ideale social media om gerichte doelgroepen te bereiken en zijn tegenwoordig een vast onderdeel in iedere marketing strategie. Pixelfarm heeft ruime ervaring met het opzetten, beheren en managen van campagnes.

Social media klanten

Pineut logo blue Teqoia logo Hypotheker logo blue

Waarom adverteren op social media?

De kracht van social media advertising op media zoals Facebook, Instagram of LinkedIn is dat je zeer specifieke doelgroepen kunt benaderen met jouw boodschap. Je kunt op kenmerken targeten zoals;

  • Land, regio of stad
  • Geslacht, leeftijd op opleidingsniveau
  • Functie, bedrijf of niveau
  • Personen die fan zijn van een bepaald merk, bedrijf of instituut
  • Personen die jouw website eerder bezocht hebben
  • Personen die veel interacteren met jouw merk op social media

Social media adverteren kosten

Binnen Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram zijn er grofweg twee modellen;

  • CPM (Cost Per Mille) – Je betaalt per 1.000 gebruikers die jouw advertentie voorbij zien komen
  • CPC (Cost Per Click) – Je betaalt per gebruiker die op jouw advertentie link klikt

De kosten zijn sterk afhankelijk van hoe groot jouw doelgroep is (minder groot betekent vaak relatief meer kosten) en hoeveel concurrentie er is op de door jouw getargete doelgroep. De goedkoopste klik kan € 0,01 zijn en een dure klik ligt rond de € 2,-. Voor LinkedIn betaal je vaak stukken meer omdat dit gericht is op de zakelijke markt en een potentiële klant daar vaak meer waard is.

Ook online succesvol worden? Schrijf je nu in voor ons online succes webinar!
Inschrijven

Social media diensten en campagnes

Adverteren op Facebook

Facebook is nog steeds een van de meest gebruikte social media kanalen en heeft een zeer goed advertentieplatform waar je zeer specifiek kunt targeten op bepaalde doelgroepen. Ook de advertentieformaten zijn zeer uiteenlopend; van video en carousel ad tot leadgeneratie formulier en instant experience. Wij hebben jarenlange ervaring met het opzetten en beheren van effectieve Facebook campagnes.

LinkedIn adverteren

LinkedIn is hét zakelijke medium bij uitstek. Je kunt hier met banner ads maar ook met LinkedIn inMail, leadgeneratie formulieren en andere interessante advertentieformaten werken om je doelgroep heel gericht te benaderen. Via LinkedIn doen wij ook vaak content campagnes, waarbij we doelgroepen benaderen met e-books, whitepapers, blogs en andere content vormen.

Adverteren op Instagram

Instagram is als visueel medium en ideaal om consumenten mee te bereiken. Omdat Instagram van Facebook is, worden de campagnes via hetzelfde platform beheerd als op Facebook. Op Instagram is het naast standaard advertentiecampagnes ook mogelijk om zogenaamde sponsored stories te gebruiken; korte verhalende filmpjes met enorm veel impact.

Social media content creatie

Behalve social media campagnes, is social media content dé manier om in contact te blijven met jouw doelgroep en jouw merk of bedrijf continu top of mind te houden. Pixelfarm creëert waanzinnige Inhakers, visuals, video’s en andere content voor merken als D-dreizen, Groentehelden en andere leuke merken. Neem contact op voor meer informatie!

 

Meer weten over social media adverteren?

Ook jouw doelgroep bereiken via social media? Neem dan contact met ons op of bel 0180 642 060.

Bereken jouw online marketing rendement!

Binnen 5 seconde weet je wat jouw online marketing op zou moeten leveren!

Bereken!

Hoe kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bereken jouw online marketing rendement!

Binnen 5 seconde weet je wat jouw online marketing op zou moeten leveren!

Bereken!