sluban-project-header • Pixelfarm

Online marketing & social content voor Sluban

Met Facebook & Instagram content bereik vergroten & online score met Adwords

Over Sluban

Sluban is een merk bouwstenen. Sluban sets zijn uniek en voordeliger geprijs dan die van de concurrent. Slubans visie is dat ook kinderen van gezinnen die minder te besteden hebben de kans moeten krijgen om hun creativiteit te ontwikkelen. Zo gaat de volledige opbrengst van de verkoop van setjes op de webshop naar goede doelen die betrekking op kinderen hebben.

Online awareness creëren

Pixelfarm heeft een partnership met Sluban gericht op het creeëren van online awareness rondom hun merk. Omdat Sluban relatief veel concurrentie heeft is het enorm belangrijk om het merk te laden bij gezinnen en jonge kinderen en te laten zien dat Sluban veel meer is dan goedkoop.

Pixelfarm Power Sessie™

De samenwerking met Sluban is gestart met een Pixelfarm Power Sessie™. In deze sessie ontleden we het merk waarbij we ook kijken naar de online zichtbaarheid en aanwezigheid, de buyer journey en de positionering. Aan de hand van de sessie zijn we begonnen met het laten groeien van de social media kanalen.

Social content

Sluban was al aanwezig op Facebook en Instagram maar de content was vooral gericht op de producten. Een logische gedachte maar daardoor was de interactie op de content niet echt hoog. Toen we aan de slag gingen met social content hebben we de focus gelegd op drie thema’s; fun, creativiteit en het merk. Door met creatieve posts, gave stop motion video’s en meer interactie gerichte content te werken zorgen we voor meer interactie (en dus zichtbaarheid) waardoor uiteindelijk ook de verkoop is gestegen!

Voorbeeld van stop motion video

Online Marketing

Naast de succesvolle social content hebben we ook de Google Adwords campagnes aangepakt. Door  te kijken naar de meest renderen campagnes en deze uit te bouwen hebben we de kosten per transactie kunnen verlagen! Erg belangrijk bij een product met een relatief lage marge.

Creatieve content

“Met een doordachte content strategie en creatieve social media content rondom het merk hebben we de verkoop kunnen stimuleren, daarnaast zorgde de verbeterde Adwords campagnes voor lagere kosten per transactie”

Ook meer omzet genereren online en je merk online zichtbaarder maken? Bekijk onze online branding of online marketing oplossingen.

Highlights

Content strategie
Facebook & Instagram content
Online branding
Adwords
Online resultaat sterk verbeterd

Vragen? Bel, mail of app Stephan over deze case!