Rungis-project-header • Pixelfarm

Deze AGF specialist voorzien van een inspirationele website

Inspirationele website voor deze AGF specialist

Over Rungis

Rungis is een bijzondere groothandel voor groenten en fruit (en kruiden). Ze zijn dé specialist voor de Nederlandse horeca, food professionals en in het bijzonder het topsegment restaurants. Ze leveren hun producten aan befaamde restaurants zoals Wereldmuseum, Librije’s zusje en De Gieser Wilderman.  Rungis staat voor absolute kwaliteit, passie en innovatie.

Een nieuwe responsive website

De oude website van Rungis voldeed niet meer aan het kwaliteitsniveau van de huidige fase waarin het bedrijf zich bevindt. Omdat Rungis kwalitatief uitmuntende versproducten levert en een échte specialist is moest de website hier op aansluiten. De oude website was bovendien niet responsive en bood geen platform voor inspiratie. Iets wat voor Rungis enorm belangrijk is.

5 Seizoenen?

Rungis hanteert niet de standaard 4 seizoenen van het jaar, maar heeft een extra seizoen geïntroduceerd; de voorzomer. Dit is een periode van om en nabij twee weken waarin er een aantal producten kort verkrijgbaar zijn, maar wel een eigen seizoen verdienden. Hiermee is de basis van de website; de vijf seizoenen van Rungis

 

Video impressie

De technische ontwikkeling

Vanaf de start van het project hebben we intern alle specialismen aangehaakt. Development en design zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de strategie en ontwikkeling van de website om op die manier het project zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen opzetten, ieder vanuit zijn eigen specialisme. Belangrijke uitgangspunten waar we rekening mee hebben gehouden zijn:

vinkje Meertaligheid; de website is tweetalig ontwikkeld; in het Nederlands en Engels.
vinkje De zoekfunctie; Het zoeken is één van de belangrijkste functionaliteiten van de website. Zowel producten als blogs / artikelen en andere content moet doorzoekbaar kunnen zijn. Met een speciaal algoritme worden precies de juiste producten en content getoond.
vinkje De vijf seizoenen; elk seizoen verandert de kleur en uitstraling van de website automatisch. 
vinkje  Eenvoudig aanpassen; omdat er continu wisselingen zijn in het procuctaanbod was een gebruiksvriendelijk CMS een must! Geen probleem uiteraard 🙂

 

 

Prachtige versproducten


Rungis 5 seizoenenHet draait natuurlijk om de mooie versproducten. We hebben het mogelijk gemaakt om gerelateerde producten te koppelen aan blogartikelen, Smaken van de Chef’s toe te voegen, columns en andere redactionele content. Super relevant en je kan als Chef daarna snel door naar het bestellen van de gerelateerde producten. Het daadwerkelijk bestellen van een product voor zowel professionals als particulieren verloopt via de externe platformen van InONE Order en DirectlyFrom.

 

Rungis mobiele websiteOptimaal voor mobiele bezoekers

Veel bezoekers bekijken de website vanaf een mobiel apparaat. Daarom was het ook zo belangrijk dat de nieuwe website ook op mobile devices perfect zou werken. We hebben adaptive design toegepast. Dat houdt in dat we niet alle onderdelen geschaald hebben, maar bijvoorbeeld op bepaalde plaatsen sliders hebben toegepast of ervoor hebben gekozen om content te laten vervallen.

 

 

 

Instagram logoSocial media

Rungis is zeer actief op social media. Regelmatig worden er updates geplaatst op Instagram en Facebook. Op de homepagina hebben we de social feeds een prominente plaats gegeven. De meest recente Gert Jan’s keuze, die wekelijks wordt opgenomen, is direct te bekijken.

“De vernieuwde Rungis website is een bron van inspiratie geworden! Veel aandacht voor de producten met minimale afleiding en met ruimte voor inspirerende content in de vorm van video en prachtige fotografie. Laat je ook inspireren door de bijzondere groenten en fruit op de nieuwe website.”

 

Bekijk de nieuwe website hier. Ook op zoek naar een nieuwe website? Ga naar pixelfarm.nl/websites

Highlights

Online strategie
Visueel ontwerp
Wordpress CMS
Meertaligheid
Uitgebreide zoekfunctionaliteit
Website past zich aan aan de seizoenen

Bel, mail of app Stephan over deze case!