Content die jouw doelgroep écht raakt

Content marketing is onmisbaar in een succesvolle marketingstrategie. Het draait om het creëren en verspreiden van waardevolle content om doelgroepen aan te trekken, te laten converteren en te behouden. Contentcreatie kan bijvoorbeeld bestaan uit een blog, video, infographic of whitepaper. Onze specialisten weten als geen ander jouw verhaal te vertellen in zowel woord als beeld. 

quote background

"Traditional marketing talks at people, content marketing talks with them" .

Pixelfarm

Inbound leadgeneratie

Content marketing is een inbound-benadering waarmee je jouw doelgroep naar je toe trekt met relevante content. Het initiatief komt dus vanuit jouw (potentiële) klant. Door bijvoorbeeld de juiste blogs over de juiste onderwerpen te schrijven, deze te optimaliseren voor zoekmachines en op de juiste manier te seeden (verspreiden) zorg je voor relevant verkeer op je website. De kunst is om met de juiste online marketing campagnes de content precies op het juiste moment aan jouw doelgroep te serveren. Ook downloadable content zoals whitepapers en e-books spelen een belangrijke rol in het aantrekken van potentiële klanten.

 

Goede content voor elke fase in de buyer en customer journey

Content marketing speelt een belangrijke rol in de buyer journey en customer journey van jouw prospect en klant. Door op de juiste momenten binnen de klantreis jouw prospect de juiste content te serveren beïnvloeden we het aankoop- en beslissingsproces.

 

Online leadgeneratie funnel Pixelfarm

De leadgeneratie funnel zoals Pixelfarm die gebruikt.

 

Mooi voorbeeld 

Laten we onszelf eens als voorbeeld nemen;

  • Jij als bezoeker bent geïnteresseerd in content marketing en zoekt hiernaar op Google 
  • Via ons blog kom je op deze pagina die een goed idee geeft wat we doen op het gebied van content marketing, maar omdat je nog oriënterend bent neem je niet gelijk contact op. Wat we natuurlijk wel kunnen doen is een whitepaper aanbieden met “content marketing strategie templates”.
  • In de bedanktmail die we sturen, linken we naar een aantal cases die relevant zijn voor je branches. Interessant natuurlijk, want je bent je aan het oriënteren.
  • Door over 2 maanden (tijd die het duurt voordat je in een wat concretere fase zit) een remarketing campagne te draaien op bezoekers die én deze pagina hebben bezocht én onze whitepaper hebben gedownload met als Call To Action “Boek nu kosteloos en vrijblijvend een call met een van onze content marketing experts” zorgen we dat jij als potentiële koper in direct contact komt met ons.

Uiteraard zijn er allerlei redenen (niet onze doelgroep bijv.) te bedenken waarom jij als website bezoeker geen klant wordt, maar door bovenstaand voorbeeld maken we de kans vele malen groter dat je uiteindelijk wel een klant wordt 😀

Content marketing en SEO 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is onlosmakelijk verbonden met content marketing. Als je investeert in bijvoorbeeld blogs, wil je wel dat deze door relevante leads gelezen en gevonden worden. Hetzelfde geldt voor infographics en downloadable content zoals whitepapers.

Zoekmachines zoals Google hebben als doel om hun gebruikers de beste en meest relevante content te bieden die aansluit bij hun zoekopdracht. Als jouw content hieraan voldoet, zal jouw website hoger ranken in de zoekresultaten en dus eerder gevonden worden. Door het toepassen van SEO-technieken, denk aan het gebruik van relevante zoekwoorden en interne linkbuilding, kan de ranking van je website verder verbeterd worden.

 

Content marketing en PR

Mediatic logoEen effectieve manier om het bereik van jouw content te vergroten is door content marketing te combineren met Public Relations (PR). Pixelfarm werkt samen met Mediatic voor een hoogwaardig linkprofiel. Behalve “in de krant” komen, zorgen we ook voor kwalitiatieve links vanaf De Telegraaf, AD, de Ondernemer en andere grote media naar jouw website.

 

Het begint allemaal bij een slim en doordacht plan

Content marketing begint met het nadenken over je doelen en plannen en het opstellen van een duidelijke contentstrategie. Met deze strategie zorg je ervoor dat de juiste content op het juiste moment bij de juiste doelgroep terecht komt.

Contentcreatie door Pixelfarm

Het creëren van (creatieve) content is een van onze specialiteiten. Onze copywriters zijn dagelijks bezig met het maken van pakkende teksten en onze designers weten met de juiste uitstraling de aandacht te trekken. Wij kunnen je helpen met allerlei content vormen. Denk aan blogs, video’s, illustraties, whitepapers en social media berichten. Voor social media kunnen we doorlopend content verzorgen met een overzichtelijk social media content abonnement.

 

Meer dan alleen een contentbureau

Wanneer je ervoor kiest om met ons samen te werken, organiseren we je contentcreatie van strategie tot distributie. Maar wij zijn meer dan alleen een content marketing bureau. We kunnen je met alle vormen van online marketing helpen. Van SEO en SEA tot social ads en CRO.

Wij zijn Pixelfarm .

Een team van online professionals die het gaaf vinden om jouw merk online vooruit te helpen!

Meer over ons
96 %
Van onze doelstellingen wordt behaald
10
Jaren ervaring
12
Vaste medewerkers (én Dobby)
9.6
Klanttevredenheid
Content marketing uitbesteden? Bel ons op 085 303 6220!