Zoekmachine marketing betekenis

De pagina’s met zoekresultaten (SERP) die Google en andere zoekmachines zoals Bing laten zien bestaan uit “organische zoekresultaten” (zoekmachine optimalisatie) en betaalde tekst advertenties (zoekmachine adverteren). Als online marketing bureau zijn we gespecialiseerd in het laten renderen van betaalde campagnes en bedrijven in de top 3 te krijgen van Google.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachines optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in Google en andere zoekmachines. Hoe goed je vindbaar bent is onder andere afhankelijk van de technisch staat van je website, de content die je website bevat, de populariteit van je website en de online concurrentie.

Meer over zoekmachine optimalisatie (SEO)
Zoekmachine adverteren voorbeeld

Als je op Google zoekt naar bijv. schoenen krijg je eerst betaalde advertenties te zien, herkenbaar aan het woord “advertentie” aan de linkerkant.

Zoekmachine adverteren

Bij zoekmachine adverteren betaal je Google of een andere zoekmachine om een advertentie van jouw bedrijf te laten zien als iemand zoekt op een relevante term. Door zoekmachine adverteren op een goede manier in te zetten kun je klanten bereiken die interesse hebben in jouw product, dienst of bedrijf. Zoekmachine adverteren wordt ook wel PPC (Paid Per Click) genoemd omdat je Google betaald als iemand op jouw advertentie klikt.

Meer over zoekmachine adverteren

 

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie voorbeeld

De eerste drie resultaten zijn advertenties, alles daaronder zijn organische of natuurlijke zoekresultaten waar SEO invloed op heeft.

SEO (Search Engine Optimization) is hetzelfde als zoekmachine optimalisatie. Door te werken aan de techniek van een website, zorgen voor de juiste content en voldoende kwalitatieve inkomende links (linkbuilding) stijgt een website in de zoekresultaten.  We delen ook graag onze kennis van SEO op ons blog.

 

 

Meer over zoekmachine optimalisatie

 

 

Wij zijn Pixelfarm .

Een team van online professionals die het gaaf vinden om jouw merk online vooruit te helpen!

Meer over ons
96 %
Van onze doelstellingen wordt behaald
10
Jaren ervaring
12
Vaste medewerkers (én Dobby)
9.6
Klanttevredenheid
Bel of app
06 46 055 018
Onze Strateeg Stephan helpt je graag verder