Een optimale social media strategie

Veronica TV is het commerciële filmkanaal van Talpa Network/TV. En daarmee ook hét filmkanaal van Nederland! Grote blockbusters zoals Fast & Furious, Deadpool en Aquaman vallen onder de noemer, maar ook onontdekte pareltjes als Bad Times at the El Royale, Ready Player One en tal van klassiekers. We zijn aan de slag gegaan met een social media strategie om het optimale uit de social media kanalen van Veronica TV te halen.

Professionaliseringsslag voor Facebook en Instagram content

.

We bedenken en maken uiteenlopende creatieve social media content voor Veronica TV. Van leuke memes en winacties tot meer verdiepende film content zoals behind-the-scenes materiaal en achtergrondverhalen. Ondertussen telt de Facebookpagina 74.079 vind-ik-leuk’s en volgen 12.500 mensen het Instagram-account van Veronica TV!


“Wij kwamen bij Pixelfarm terecht door een van onze medewerkers die al een positieve ervaring had met het bureau. Bij de rest van het team zat het gevoel ook goed. De keuze om met hen in zee te gaan, was dan ook snel gemaakt. We kunnen 24/7 bij Pixelfarm terecht. Daarbij zijn ze heel proactief: ze delen zelf analyses of tips voor optimalisatie. Het zijn echte professionals en hun kennis en kunde kunnen we goed gebruiken!”

 

Social media strategie

Voor Veronica TV zijn zowel Facebook als Instagram zeer belangrijke kanalen. Om de doelgroep van beide social media platformen zo goed mogelijk te bedienen, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat de casual filmkijker die houdt van grote blockbusters en Hollywood films  voornamelijk op Facebook zit. Op Instagram merkten we dat we daar de die-hard filmfans moeten voorzien van verdiepende content. De social media strategie is hier dan ook op afgestemd: op Facebook posten we meer Veronica TV branded content, terwijl we ons op Instagram focussen op verdiepende content in een Movies Explained jasje.

 

.

Movies Explained

Movies Explained is een samenwerking tussen Veronica TV en Grolsch die bekende films onder de loep neemt en dingen toont die jou, en waarschijnlijk ook de meeste mensen, nog niet waren opgevallen. Movies Explained laat je écht anders naar films kijken. Aan de hand van achtergrondverhalen van acteurs, behind-the-scenes, film facts en andere content wordt je filmkennis alleen maar groter. En omdat we crossmedialiteit belangrijk vinden, is er ook een website die je voorziet van alle content!

Instagram naar een hoger niveau tillen

Ondertussen telt het Instagramprofiel maar liefst 12,6k volgers. De verdiepende content op Instagram is meer gebaseerd op feiten. De manier waarop we deze informatie overbrengen is uiteenlopend:

  • Korte fragmenten van films als teaser
  • Weetjes
  • Achtergrondverhalen van acteurs
  • Behind-the-scenes
  • Polls
  • Winacties
  • Interactieve quizzen

.

Luchtigere content voor Facebook

Voor Facebook creëren we diverse social media content die wat luchtiger is. Zo maken we bijvoorbeeld grappige meme van acteurs of meer interactie posts. Maar ook winacties zijn een succes: een kinderfoto herkennen van een bekende Hollywoodster of gewoon vertellen waarom je van een filmavond houdt. Zo creëren we betrokkenheid en tonen we dat Veronica TV meer dan alleen een televisiezender is. Het is een echte filmcommunity!

"We kunnen 24/7 bij Pixelfarm terecht. Het zijn echte professionals en hun kennis en kunde kunnen we goed gebruiken! - Perisa Grootmeijer, zendercoördinator Veronica en SBS 9" .

Veronica TV

.

Toekomst social media

“Samenwerken met het Talpa-team voelt echt aan als een volwaardig partnership. Ze vertrouwen op onze expertise en schakelen snel wat bij social een must is. We hebben het afgelopen jaar hele mooie stappen gezet op zowel strategisch niveau als in de creatieve executie. Daardoor ligt er een mooie basis. Komende tijd gaan we dit verder uitbouwen, maar ook de link tussen onder andere TV en social verder versterken.” 

Vragen over deze case? Bel Stephan op 085 303 6220